Tips kopen zwembril

TIPS KOPEN ZWEMBRIL

CATEGORIEËN: ZWEMKLEDING VOOR KINDEREN – BY 

HEIN BEEKMANS

Lig je vaak in het water, dan is het hebben van een goede zwembril essentieel. Een goede zwembril zorgt voor een goed zicht onder water en je geen water in je ogen krijgt. Er bestaan verschillende soorten zwembrillen voor o.a. wedstrijdzwemmen, training, duikbrillen en recreatief gebruik. Voor deze verschillende disciplines zijn er ook verschillende eisen aan zo’n bril. Hoe weet je nu of je de goede koopt en waar moet je op letten bij het kopen van een zwembril. Hieronder wat tips!

HOE VAAK ZWEM JIJ?

Het aantal keer dat jij in het water ligt bepaalt mede wat voor soort bril jij nodig hebt. Ben je een recreatieve zwemmer die maximaal 1 keer per week,ga je meerdere keren per week zwemmen of ben je een wedstrijdzwemmer?

Bij een recreatieve zwemmer is het vooral belangrijk dat een zwembril comfortabel zit met een breed gezichtsveld en een verstelbare neusbrug. Leuk voor op vakantie zijn bijvoorbeeld de duikbrillen en snorkels.

Voor iemand die wat vaker in zwemt is een zachte neusbrug, een kleiner gezichtsveld en een goede verstelbare neusbrug belangrijk.

Bij wedstrijdzwemmers is snelheid erg belangrijk. Een wedstrijdzwemmer heeft daarom baat baat bij een bril die strak op het gezicht zit met een nauwkeurig gezichtsveld. Daarbij is de hydrodynamica erg belangrijk, hebben ze vaak een ‘custom’ neusbrug en een goede anti-aanslaglaag. Bekijk ons complete assortiment wedstrijdbrillen voor dames en heren.

WELKE KLEUR GLAZEN?

Zwembrillen zien er vaak heel flitsend uit en dat is niet zonder reden. De kleur van de bril bepaalt hoeveel licht deze binnenlaat. In de buitenlucht is het vaak een stuk lichter dan in een zwembad en is het daarom fijn dat het licht zo veel mogelijk wordt gedempt. Je kan dan het beste kiezen voor een zwembril met donkere glazen of spiegelglas. Dit zorgt voor meer rust voor de ogen.

Voor zwemmers die vaak in het zwembad liggen zijn brillen met wat lichtere glazen goed. Zij kunnen dan het beste kiezen voor een bril met heldere glazen of met een heldere tint.

DE PLAKTEST

Voor het kopen van een zwembril bestaat er een simpel trucje, de plaktest. Dit is een goede indicator of de bril goed past. Wat moet je doen? Simpel, pak de bril en druk deze goed aan tegen je gezicht zonder het elastiek om te doen. Blijft de bril minimaal 3 seconden zitten en zuigt zich als het ware vast dan zit je goed.

Weet jij nu genoeg om een nieuwe zwembril te kopen? Neem dan gerust eens een kijkje in ons assortiment wedstrijd brillen, duikbrillen en ook zwembrillen voor kinderen. Succes met het kopen van jouw nieuwe zwembril!

Scroll naar top

Menu

Filters